onsdag 12 augusti 2009

Jourhem sökes!

En bunt kattungar som drömmar om att komma till jourhem

Vi håller för närvarande, bland annat, på med att stabilisera en TNR koloni i norra Göteborg. Ett 10 tal vuxna katter samt ett 15 tal kattungar ska tas om hand.

Den här årstiden är det inte helt lätt att jobba med nya kolonier. Ungarna springer högt och lågt och vågar livet flera gånger per timme. Mammorna diar varandras ungar så man vet inte hur gamla deras egna ungar är. De som har äldre ungar är med all sannolikhet redan dräktiga igen.

Det viktigaste just nu är att vi portionerar ut de äldsta kattungar till jourhem och börjar kastrera de vuxna katterna så att läget blir lite mer överskådligt. Resultatet av gårdagens arbete med kolonin var att 4 ungar flyttades till jourhem och 2 honor infångades för kastrering, vaccination, id-märkning, avmaskning och en hälsokontroll. Liiite lugnare blev det. Fast mycket skillnad är det egentligen inte mellan 15 och 11 kattungar som far runt. Det verkar ju som att dem är 100 st. ändå :)

Förhoppningsvis kan vi alla fall ordna jourhem till ca 6 stycken till i dagarna.

10 down, 5 to go.

Vi söker fler seriösa jourhem!

2 kommentarer:

 1. Vad trevligt att se att ni börjat blogga, det är nyttiga för alla att se hur mycket arbete det ligger bakom att rädda kattliv... Men även hur viktigt det är att ha rätt kunskap om katter och dess beteende för att kunna göra en insats.
  Det är tuffa tider nu och det känns som om man jobbar mot tiden med TNR mitt i sommaren. Jag har samma problem med kattungar och kattmammor i Malmös TNR-projekt. De honor som inte hunnit bli infångade i tid har nu 12 veckors ungar, och det är inte lätt att lokalisera och fånga in kattungar som ständigt rör sig över stora område... Som ni skriver väntar honorna ofta sin andra kull nu också. Kämpa på, ni gör en fantastisk insats och om jag bott i närheten hade jag gärna varit aktiv i er förening.
  M v h Maria-Isabel/ Rädda Katten

  PS: Nu ser jag att ni länkat till min blogg, vad stolt jag blir!!

  SvaraRadera
 2. Ytterligare 4 kattungar är placerade i ett jourhem samt 2 till honkatter och 1 hankatt har fångats in och varit hos veterinären. Det "dök" upp tre till kattungar också, en vecka gamla ungefär. Mamman till dem flyttar runt dem i området, hon är en väldigt duktig och beskyddande katt-mor. :-)!
  4 vuxna samt 8 kattungar i varierade åldrar kvar i dagsläget.

  SvaraRadera