söndag 4 oktober 2009

Äntligen är hon inne!Igår fångades vår lilla Mimmi äntligen in!

Många tidiga mornar, långa dagar och sena nätter har ägnats åt att försöka fånga in denna smarta dam. Många gånger har hon suttit alldeles intill våra fällor, spanat in fällorna med en uppsyn som sagt "mig lurar ni inte"!
Nej, den som lurats har varit hon! Hon har väntat ut oss så många gånger och antagligen smygit fram och ätit direkt när vi tagit vårt pick och pack därifrån.

Igår var dock så ej fallet. Hur mycket det än regnade så dök hon plötsligt upp runt hörnet på huset där vi placerat fällan. Hon spanade in maten och tittade på då några av kolonins andra katter smög sig in en efter en och åt sig mätta på sardiner i fällan. Slickade sig om munnen gjorde hon. Visst kurrade det i magen! Kanske man skulle ta sig ett smakprov själv också? Efter mycket övervägande bestämde hon sig för att det var dags att fylla på med smaskig fisk i magen. Hon smög sakta men säkert in i fällan och var äntligen vår!
Tack och lov så diade hon ej heller några ungar, vilket hade resulterat i att vi varit tvungna att släppa henne igen för att ej riskera ungarnas liv!

Nu ska denna lilla dam, liksom våra andra katter åka till veterinär för att kollas att allt står rätt till, vaccineras, id-märkas och naturligtvis även kastreras!

Vill du hjälpa oss? Läs på om TNR och fyll i vårt formulär om att bli volontär för Göteborgs katthjälp här

2 kommentarer:

  1. Men visst är det så skönt att vi nu fått fångat in denna lilla sköldpadda som gäckat oss så länge...skam den som ger sig!

    SvaraRadera
  2. Här snackar vi lön för mödan! =)

    SvaraRadera