onsdag 26 maj 2010

Ljusen i träden


På väldigt kort tid har vi som förening förlorat tre av våra katter. Alla tre katterna insjuknade akut och det visade sig att de alla hade olika sjukdomar men gemensamt för dem var att det var dödlig utgång.

För oss i föreningen är det så oerhört ledsamt då vår intention och förhoppning ju är att när dessa hemlösa och ibland oönskade katter väl fångats in, så ska det för dem vända och de ska nu få det härliga kattliv som de förtjänar. Det tidigare livet med en ständig jakt på mat och värme är ju för dem nu historia De skulle nu får massor allt, av kärlek, mat, värme, omsorg...allt det som de tidigare saknat.

Att de då drabbas av obotliga sjukdomar är ju så oerhört olyckligt. Som volontär och aktiv i föreningen så blir jag inte bara ledsen utan oxå arg. Arg för att livet ibland är så fruktansvärt orättvist och det är inget man kan göra åt det. Hur mycket man än vill ändra på det som händer och sker så går det inte. En känsla av maktlöshet och frustration blandas med sorg och tårar.

Vi försöker trösta oss med att just dessa tre katter åtminstone fick en sista bra tid i sitt liv men även det känns emellanåt banalt då man önskat dem så mycket mer.

Hemma hos oss så har vi ett träd med ljuslyktor. Dessa ljuslyktor tänds och representerar de djur som ej längre finns med runt omkring med oss men de finns alltid i våra tankar.
Igår tändes ett extra ljus för vår lilla katt-tjej Idun som tillsammans med Billieboy, Valdemar och alla de andra lyste och värmde upp den kalla vårkvällen.
/EfvisShare

5 kommentarer:

 1. Så vackert. Detta säger så mycket om er i föreningen.

  SvaraRadera
 2. Så vackert Efvis!
  /Miranda

  SvaraRadera
 3. Så himla fint! :-)

  SvaraRadera
 4. Lilla Idun! Det var väl hon som fick bekanta sig med lille göte och petronella.. åh så synd :(

  SvaraRadera
 5. Jag blev så rörd!
  Ska nog tända en lykta för min älskade Py i vår trädgård.
  Mvh, Stella.

  SvaraRadera